Contacteer ons
Contacteer ons
ramen

Raam tocht: wat te doen?

Contacteer ons

Tocht bij ramen: wat zijn de gevolgen?

Een tochtend raam is erg vervelend en kan leiden tot energieverlies en andere ongemakken. Zo kun je in huis plotse temperatuurschommelingen hebben omdat er tocht door je raam komt. Als gevolg daarvan zal je extra moeten verwarmen tijdens de zomermaanden, terwijl je in de zomer de airco een stand hoger zal moeten zetten. Met andere woorden: je verbruik stijgt dus sterk. Ook geluidsoverlast en verspreiding van allergenen en stof zijn een van de mogelijke ongemakken. Maar maak je geen zorgen, de service-helden van Windocare kunnen tocht aan je raam verhelpen.

Hoe kan Windocare je helpen bij het tochtvrij houden van ramen?

Onze service-helden maken eerst een grondige diagnose van je tochtprobleem. Ze controleren je raam en het beslag, want misschien schort er wel iets aan de scharnieren of andere onderdelen. Ook kijken ze je afdichtingen na, want vaak is dat de boosdoener bij tocht. Indien nodig kan Windocare je ramen afkitten tegen tocht en de nodige technische afstellingen doen. Wil je zeker zijn van je zaak? Laat een raam dat tocht dan altijd herstellen door onze vakmannen.

Wat kan ik (zelf) doen bij een raam dat tocht?

Vooreerst moet je bepalen waar de tocht vandaan komt. Heb je daar hulp bij nodig? Onze service-helden stellen snel een diagnose.

Dit raden onze service-helden aan:

  1. Controleer de afdichting: misschien zijn er wel scheuren of openingen waar lucht doorheen kan. Contacteer onze service-helden voor een luchtdichte afdichting.
  2. Check of je geen barst in je raam of raamkozijn hebt. In dat geval kunnen onze helden ook je raam herstellen of vervangen.
  3. Het is een cliché, maar zorg voor een regelmatig onderhoud van je ramen. Ook een grondige schoonmaak is key, want je rubberen afdichting kan helemaal uitharden door uv-licht en gebrek aan reiniging. Zie je het niet zitten om dat zelf te doen? Windocare biedt ook servicecontracten aan.
  4. Ook een betere isolatie kan tocht in één klap oplossen. Overweeg om je ramen te laten vervangen.
  5. Tot slot kun je ook als tijdelijke oplossing tochtstrips plaatsen op de kieren en openingen in afwachting van de interventie van onze service-helden.

Interessante blogs

schuifdeur-schuifraam

Help! Mijn schuifraam gaat niet open of dicht

In deze blog vind je tips en tricks die je kunt toepassen voordat onze helden op schuifraaminterventie komen.
Verder lezen
zonwering screens voor raam

SOS-screen: mijn screens begeven het. Wat kan ik zelf doen?

Screens zijn de laatste jaren echt een trend. Denk maar aan nieuwbouwwoningen met grote, grotere, grootste glaspartijen die je binnenruimtes doen baden in zonlicht.
Verder lezen
Onze servicehelden

WindocarePro: Windocare voor de professional

Ben jij een producent van profielen, een installateur van ramen en deuren en/of heb je een showroom? Lees dan zeker verder!
Verder lezen

Onze diensten

Een professionele oplossing voor je buitenschrijnwerk?
Meld ons snel en makkelijk je probleem via ons online schadeformulier.
Binnen 48 uur ontvang je professioneel advies mét een prijsindicatie.

Contacteer ons
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram