Contacteer ons
Contacteer ons

Ramen herstellen

Onze servicehelden

Je ramen laten herstellen? Windocare staat voor je klaar!

Ramen vormen een belangrijk onderdeel van je woonomgeving. ‘s Winters houden ze je huis gezellig warm en knus, terwijl ze in de zomer zorgen voor dat aangename, verkoelende briesje. Omdat we ze bijna dagelijks openen en sluiten, is het niet verwonderlijk dat er af en toe wat schade of slijtage ontstaat. Heb je kleine bengels in huis rondlopen? Dan is een krasje in het raam zo gemaakt. Zie je plots condens op je ramen verschijnen of zit je met een lekkend raam? Het is niet meer dan normaal. Elke dag voluit leven, betekent ook dat er af en toe iets stukgaat.

Merk je een probleem op bij een van je ramen? Twijfel dan niet om de service-helden van Windocare in te schakelen. Ze hebben heel wat ervaring op de teller en weten van aanpakken. Een raam dat hapertgebroken glas, een scharnier dat niet meer naar behoren functioneert, folie die afbladdert of nog iets anders? Onze service-helden herstellen je raamschade in no time.

mijn ramen herstellen
Onze servicehelden
Laat nooit voorwerpen vlak tegen je raam aanleunen. Ook geen zachte objecten, zoals kussens van bijvoorbeeld tuinmeubelen. Als de zon daarop schijnt, kan een temperatuurstijging ontstaan die zorgt voor een barst in je raam. Dat wil je natuurlijk vermijden!

Meest voorkomende problemen met ramen

Hieronder vind je een overzicht van de typische raamschade waarvoor onze service-helden worden gecontacteerd.

Gebroken raam

Gebroken ramen zijn een van onze meest behandelde problemen. De oorzaken zijn uiteenlopend. Een klassieke, mechanische breuk ontstaat per ongeluk: een voorwerp of persoon raakt het raam hard waardoor een breuk of barst in het oppervlak ontstaat. Is dat niet het geval? Dan heb je misschien te maken met een thermische breuk. Bij dit type breuk is een temperatuursverandering de boosdoener. Voor beide problemen helpen onze service-helden je uit de nood.

Vocht op of tussen je raam

Condens op je ramen is niet meteen een symptoom van schade. Bij sterk geïsoleerde ramen zie je soms vochtparels hangen langs de buitenkant. Dat is volkomen onschadelijk en wijst enkel op de stevige, isolerende werking van het glas. Vocht langs de binnenkant wijst dan weer op slechte ventilatie. Voldoende verluchten kan dan al wonderen doen. Een echt probleem heb je pas wanneer er vocht tússen je ramen zit, bij dubbele of driedubbele beglazing bijvoorbeeld. Je hebt dan te kampen met een lekkend raam, wat betekent dat de ruimte tussen de beglazing niet luchtdicht is. Wij komen het met alle plezier voor je herstellen!

Lekkend raam

Komt er water binnen via je raam? Dat kan te wijten zijn aan een constructiefout of een verstopping van de afwateringsgaatjes in het kader van je raam. Daar stapelt vuil zich snel op, waardoor het water niet meer kan ontsnappen. Meestal zijn beide problemen makkelijk te verhelpen.

Klemmend raam of problemen met het slot

Wanneer je geconfronteerd wordt met een klemmend raam of een haperend slot, staan onze service-helden je graag bij. Meestal hebben die problemen te maken met een verkeerde afstelling van het raam of een slecht onderhouden slot. Beide zijn gelukkig zo gefixt!

Maak een afspraak

Wat zeggen onze klanten

5 op 5 sterren
Alles vlot en volgens planning verlopen. Zeer goed communicatie van wanneer er interventie ging zijn, zowel voor offerte als voor de uiteindelijke werken.
Meer lezen
klant via Trustpilot
5 op 5 sterren
Was meteen verrast van de oplosgerichte aanpak voor mijn probleem, namelijk die dubbele vensterdeur die niet meer open kon. Ook de stand van zaken mbt de aankomst van de vriendelijke expert Francis. De prijs-kwaliteit , inclusief transportkosten, was correct. Zeker een aanrader!
Meer lezen
klant via Trustpilot
5 op 5 sterren
stipte planning en deskundige reparatie. Top service!!!
Meer lezen
cindy via Trustpilot
Meer reviews

In 5 stappen naar een professionele herstelling van je ramen

Je bent gewaarschuwd. Half werk, daar beginnen we niet aan. Verwacht een efficiënte aanpak vanaf ons eerste contact. Want onze service-helden, dat zijn mannen met plannen. En dit is hun plan van aanpak.
01

Meld je probleem snel en makkelijk via ons online help-form.

Dat geeft onze experts de nodige info en details voor een professionele analyse van de situatie.

02

Binnen de 48 uur (zet er je klok op gelijk) ontvang je van ons professioneel advies met een bijpassend prijsvoorstel.

Helder, duidelijk, transparant. Toch nog vragen? Via ons e-mail adres help@windocare.be mag je snel een antwoord verwachten.


03

Na jouw bevestiging plannen we een afspraak in.

Hou rekening met een wachttijd van 2-3 weken (het leven van een service-held is druk-druk-druk). Reserveer dus asap je interventie. Zijn we eerder bij je in de buurt, dan proberen we een afspraak tussendoor in te plannen. Want ja, flexibiliteit is ook een superkracht.


04

Onze service-held komt bij je langs.

Helemaal voorbereid en up-to-date met je situatie, zodat hij efficiënt aan de slag kan. In meer dan 80% van de gevallen volstaat 1 interventie. Die andere 20% is louter te wijten aan specifieke onderdelen die enkel op bestelling bij onze partners/leveranciers beschikbaar zijn.


05

Voor een nog vlottere interventie:

Geef zeker de afmetingen van je raam mee. De hoogte, de breedte, maar ook de dikte (enkel, dubbel of driedubbel glas). Weet je niet welk soort glas je hebt? Doe dan de test met de aansteker: hou een aansteker bij het glas. Zie je 3 tot 4 vlammetjes? Dan heb je driedubbel glas. Zie je er maar 2? Dan heb je dubbel glas.


Haal een held in huis

Veelgestelde vragen over ramen

Ja! Glas kan al eens stukgaan. De enige oplossing daarvoor is vervanging. Onze service-helden komen ter plaatse hun diagnose stellen. Ze meten de precieze dikte van het glas, de kleur (glas is transparant, maar de coating kan blauw, zilver of grijs zijn), de juiste afstandshouder en eventuele kruisverdelingen (de latjes op of in het glas). Met die info vragen we een correcte prijs aan bij diverse glasproducenten en komen alles netjes vervangen.

Zeker! Op ramen met klassieke krukken kunnen we afsluitbare krukken installeren. Zo kun je ze manueel op slot doen. Dat gebeurt vaak in ziekenhuizen, scholen, maar ook in particuliere woningen fiksen onze service-helden dat.

Ja, maar we beperken ons tot het beslag. We doen dus enkel een mechanisch onderhoud, geen esthetisch onderhoud (we schilderen, schuren of oliën dus niet). Onze service-helden gaan uitdagingen niet uit de weg en kunnen ook het koperen beslag herstellen. Op voorwaarde dat we de vervangstukken nog kunnen vinden. Zo niet moeten we het raam volledig vervangen.

Dat kan liggen aan een verkeerde handeling. Maar hoogstwaarschijnlijk zorgt een mechanisch defect of onvoldoende onderhoud ervoor dat je raam niet meer op de gewenste stand kan. Soms kan een correcte afstelling het probleem oplossen, af en toe moeten ook defecte onderdelen vervangen worden. Niets wat onze service-helden niet aankunnen!

Ja. Zowel houten, als aluminium en pvc-ramen zijn welkom bij ons. Bij oudere (vanaf 25 jaar) houten ramen is een jarenlang goed onderhoud wel een vereiste. Zijn de ramen kromgetrokken? Onze service-helden kunnen helaas niet toveren. De afstelmogelijkheden zijn bij houten ramen dan ook eerder beperkt.

Daar kunnen we kort en bondig op antwoorden: ja! Alles wat kan bewegen aan een raam, kan kapotgaan. En dat is heel wat: klinken, scharnieren, het beslag …

Raamtroubles? Wij hebben dé professionele oplossing voor je ramen.
Meld ons snel en makkelijk je probleem via ons online schadeformulier.
Binnen de 48 uur ontvang je professioneel advies mét een prijsindicatie.

Contacteer ons
crossmenuquestion-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram