Contacteer ons
Contacteer ons

Vliegenraam herstellen

Onze servicehelden

Vliegenramen herstellen of gaas laten vervangen?

Tijdens de zomermaanden dwarrelen er vaak meer beestjes rond in de lucht. Wie vliegen, muggen en andere consorten liever buiten houdt, kiest voor een vliegenraam. Zo kan je slaapkamers en andere ruimtes naar hartenlust verluchten, zonder te moeten vrezen voor een nachtelijk muggenfestijn.

Een vliegenraam is handig, maar de stof ervan is wel dun en fragiel. Huisdieren die niet terugdeinzen voor wat avontuur durven hun scherpe nageltjes er al eens doorheen halen. Ook spelende kinderen die tegen het scherm aan botsen, kunnen schade veroorzaken. Kortom: een ongelukje is snel gebeurd en zelf aan het herstellen slaan is niet vanzelfsprekend. Daarom reken je voor de reparatie van je vliegenraam op onze service-helden. Ze werken snel, efficiënt én proper.

mijn vliegenramen herstellen
Onze servicehelden
Het klinkt misschien raar, maar je kunt ook zelf de levensduur van je vliegenraam verlengen door het regelmatig goed te reinigen met een sopje. Onze Windoshampoo is daar geknipt voor.
Je maakt je ramen toch ook schoon?

Meest voorkomende problemen met vliegenramen

Hieronder vind je een overzicht van de typische vliegenraamstress waarvoor onze service-helden worden gecontacteerd.

Het gaas van mijn vliegenraam is stuk.

Het gaas en het rubber kunnen op termijn verduren. Als je het niet schoonmaakt, verliest het rubber op de duur zijn soepelheid door boosdoeners als de zon, UV-licht, zand, fijnstof en pollen. Hetzelfde geldt voor het gaas: maak je het niet schoon, dan hardt het helemaal uit. No worries, onze service-helden weten van wanten.

De rolhor van mijn vliegenraam doet het niet meer.

Soms rolt een schuifvliegenraam niet (goed) meer. Dat kan komen door de smering of door de afstelschroeven die mettertijd afzakken. Daardoor schuurt de onderkant over het profiel. Maar geen nood: onze helden manipuleren de afstelschroef zodanig dat het schuifvliegenraam weer vlotjes rolt.

Mijn zelfsluitend schuifvliegenraam doet het niet meer.

Zelfsluitende vliegenramen hebben nu eenmaal meer service nodig. En ook de elastiek kan het begeven. Ze hebben zo’n grote overspanning dat onze service-helden ze niet zelf kunnen herstellen. Onze service-helden beperken zich dan ook tot 1,5 à 2 m².

Mijn deurpomp werkt niet meer naar behoren.

Een deurpomp kan slecht afgesteld zijn waardoor de deur traag sluit. Gelukkig kunnen onze service-helden de pomp afstellen of vervangen. Vliegendeurenpompen zitten in de standaarduitrusting van onze helden. Ook vliegendeuren herstellen we, maar altijd in ons atelier.

Maak een afspraak

Wat zeggen onze klanten

4 op 5 sterren
Vlotte communicatie: 60 min op voorhand een telefoontje gekregen dat technieker onderweg was. Een profesionele uitleg gekregen van het probleem. Technieker ruimde alles mooi op + veegde de vloer vanwege aluminiumresten. Kortom fijne, vriendelijke en beleefde service! Op naar interventie 2 met de bestelde onderdelen.
Meer lezen
Wendy Smit via Trustpilot
4 op 5 sterren
Vlot contact met deze firma. Technieker die langskwam was vriendelijk en deed correct nazicht van de geplaatste deuren en ramen. Alleen merken we sinds kort op dat de deur sleept en niet meer vlot in het slot valt. We hebben opnieuw contact opgenomen om dit te laten nakijken.
Meer lezen
David D. via Trustpilot
Meer reviews

In 5 stappen naar een professionele herstelling van je vliegenramen

Je bent gewaarschuwd. Half werk, daar beginnen we niet aan. Verwacht een efficiënte aanpak vanaf ons eerste contact. Want onze service-helden, dat zijn mannen met plannen. En dit is hun plan van aanpak.
01

Meld je probleem snel en makkelijk via ons online help-form.

Dat geeft onze experts de nodige info en details voor een professionele analyse van de situatie.

02

Binnen de 48 uur (zet er je klok op gelijk) ontvang je van ons professioneel advies met een bijpassend prijsvoorstel.

Helder, duidelijk, transparant. Toch nog vragen? Contacteer ons via ons e-mailadres help@windocare.be


03

Na jouw bevestiging plannen we een afspraak in.

Hou rekening met een wachttijd van 2-3 weken (het leven van een service-held is druk-druk-druk). Reserveer dus asap je interventie. Zijn we eerder bij je in de buurt, dan proberen we een afspraak tussendoor in te plannen. Want ja, flexibiliteit is ook een superkracht.


04

Onze service-held komt bij je langs.

Helemaal voorbereid en up-to-date met je situatie, zodat hij efficiënt aan de slag kan. In meer dan 80% van de gevallen volstaat 1 interventie. Die andere 20% is louter te wijten aan specifieke onderdelen die enkel op bestelling bij onze partners/leveranciers beschikbaar zijn.


05

Voor een nog vlottere interventie:

Onze service-helden weten graag op voorhand de afmetingen van je vliegenraam. En dat valt ook letterlijk te nemen: als we bijvoorbeeld je schuifvliegenraam moeten meenemen, moeten we er zeker van zijn dat ze wel in onze servicebus past! Lukt dat niet? Dan leggen we een speciale bus in met zijladers.


Haal een held in huis

Veelgestelde vragen over vliegenramen

Tot twee vliegenramen kan dat. Zijn het er meer? Dan nemen we ze mee om ze in het atelier te herstellen.

Ook een volmondige ‘ja’ (zowel gewone vliegenramen, als schuifvliegenramen, vliegendeuren ...). In alle RAL-kleuren van de regenboog. Na opmeting krijg je gedetailleerde offerte.

Absoluut. Onze service-helden zijn niet aan hun vliegendeurproefstuk toe.

Jazeker! We kunnen zorgen voor een deurpomp, vliegengaas, sloten op vliegendeuren en zelfs voor honden- en kattenluiken.

Geef je vliegenraam regelmatig een sopje. Dat kan met onze Windoshampoo. Spoel het zeker goed na met water om de levensduur van je vliegenraam te verlengen.

Zeker en vast. Daar zijn onze service-helden voor gekend. We doen je altijd een voorstel voor verschillende types gaas. Lees er hier meer over.

Je vliegenraam is naar de vaantjes? Gelukkig kan je bij Windocare terecht.
Meld ons snel en makkelijk je probleem via ons online schadeformulier.
Binnen de 48 uur ontvang je professioneel advies mét een prijsindicatie.

Contacteer ons
crossmenuquestion-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram