Contacteer ons
Contacteer ons
ramen

Condens op ramen: wat nu?

Contacteer ons

Heb je regelmatig last van beslagen ramen of merk je regelmatig vocht op het glas van je ramen? Deze condensvorming kan wijzen op vochtproblemen of een probleem met de isolatie van het raam. Het is dus niet altijd onschuldig! Voortdurende vochtophoping kan op den duur leiden tot schimmelgroei en schade aan het raamkozijn. Bij veel condens op de ramen is het aangeraden om op zoek te gaan naar de oorzaak. Heb je daar hulp bij nodig? Schakel dan Windocare in voor een diagnose.

Belangrijk: zie je condens tussen het glas van je dubbele of driedubbele beglazing? Dan heb je waarschijnlijk een lekkend raam en kun je de service-helden van Windocare er beter meteen bijhalen. Met dit handige schema kun je zelf al een eerste diagnose stellen:

Diagram met verschillende types condens ramen zoals condens binnenkant raam en condens buitenkant raam.

Condens tussen dubbel glas: hoe kan Windocare je helpen?

Vooreerst komen we langs voor een inspectie. Daarbij kijken we naar de eventuele gebreken, zoals kieren of openingen rondom het raam, slechte isolatie, een lek in het raam etc. Op basis daarvan zoeken  we samen naar de beste oplossing. Daarna kunnen onze service-helden aan de slag door de isolatie te verbeteren en eventuele openingen af te dichten met kit of isolatiemateriaal. Soms moeten ze ook het glas vervangen door dubbel glas of thermisch isolerend glas. We raden daarom aan om zeker de garantie op je ramen nog eens te checken.

Condens binnenkant raam en condens buitenkant raam vermijden: hoe doe ik dat?

Natuurlijk kun je condens op ramen ook zelf voorkomen met deze tips van onze service-helden:

  1. Ventileer regelmatig: open ramen en deuren om frisse lucht binnen te laten en vochtige lucht af te voeren.
  2. Gebruik ventilatoren in vochtige ruimtes, zoals de keuken, badkamer en wasruimte, om de luchtcirculatie te bevorderen.
  3. Beperk vochtbronnen binnenshuis. Droog daarom je was in de droogkast of hang de was buiten te drogen. Dek je kookpotten tijdens het koken altijd af om overtollig vocht te verminderen.
  4. Gebruik luchtontvochtigers om de luchtvochtigheid te verminderen.
  5. Laat de isolatie verbeteren door Windocare: misschien zijn er wel kieren of openingen rondom het raam of is je glas aan vervanging toe.
  6. Overweeg om (drie)dubbel glas te laten plaatsen door onze service-helden, want dat heeft betere isolatiewaarden.

Interessante blogs

schuifdeur-schuifraam

Help! Mijn schuifraam gaat niet open of dicht

In deze blog vind je tips en tricks die je kunt toepassen voordat onze helden op schuifraaminterventie komen.
Verder lezen
zonwering screens voor raam

SOS-screen: mijn screens begeven het. Wat kan ik zelf doen?

Screens zijn de laatste jaren echt een trend. Denk maar aan nieuwbouwwoningen met grote, grotere, grootste glaspartijen die je binnenruimtes doen baden in zonlicht.
Verder lezen
Onze servicehelden

WindocarePro: Windocare voor de professional

Ben jij een producent van profielen, een installateur van ramen en deuren en/of heb je een showroom? Lees dan zeker verder!
Verder lezen

Onze diensten

Een professionele oplossing voor je buitenschrijnwerk?
Meld ons snel en makkelijk je probleem via ons online schadeformulier.
Binnen 48 uur ontvang je professioneel advies mét een prijsindicatie.

Contacteer ons
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram