Contacteer ons
Contacteer ons
ARTIKEL

Deurtroubles: een gamma van problemen én oplossingen

Laatst gewijzigd: 29 november 2023
Condens op raam

In deze blog vind je een overzicht van alle deurproblemen die je in de herfst kunt verwachten. Gelukkig mét oplossingen van onze service-helden erbij.

Probleem: mijn deur klemt of gaat niet meer open

Heb je aluminium deuren in een donkere kleur? Is je deur misschien niet goed afgesteld? Weet dan dat de zon ervoor kan zorgen dat het (donkerkleurige) aluminium uitzet. Ook bij andere materialen kan dat gebeuren. Als je deur dan al niet goed is afgesteld, krijg je ze nu nog moeilijker open of klemt ze.

Oplossing: Wacht tot ’s avonds totdat de deur is afgekoeld en probeer ze dan te openen. Stop je sleutel in het slot en probeer het mechanisme in gang te zetten. Blijft het stroef? Laat onze service-helden de afstelling van je deur dan finetunen. Wie weet moeten ze de scharnieren wel aanpassen, zodat de vleugel weer recht in het kader zit.

Probleem: er komt tocht binnen onder mijn deur

Bij een goed afgesloten deur zorgen rubbers aan de zijkanten en de onderkant voor een water- en luchtdichte afsluiting. Is de deur slecht afgesteld, omdat ze bijvoorbeeld schuin staat, dan kunnen water en tocht binnenkomen via die spatie. Een andere optie is een probleem met de tochtborstel of tochtafsluiter. Die is cruciaal, want anders komt de tocht gewoon onder de deur naar binnen …

Oplossing: Een deur die scheef hangt, kunnen onze service-helden weer mooi recht hangen. Dat vergt technische kennis en ook wel wat gereedschap. Ligt het eerder aan de tochtafsluiter? Door slijtage en gebrek aan onderhoud en schoonmaak kan die het weleens begeven. We kunnen hem vervangen door een nieuwe in je deur te schuiven. Is de tochtborstel vastgeschroefd? Dan moeten we de hele deur eruit halen om hem los te schroeven en te vervangen. Om je tochtafsluiter schoon te maken, kun je hoogstens een natte dweil onder de deur leggen als de deur openstaat.

Een algemene tip van onze service-helden: probeer om de binnen- en buitenkant van je deurkader schoon te houden om zo de levensduur van rubbers en aansluitingen te verlengen.

Probleem: er zit een spatie tussen het glas in mijn deur en het kader

Staat het glazen paneel in je deur niet meer correct in het kader? Zie je zelfs een spatie? Dan is de glaspartij mogelijk te zwaar. Daardoor begint ook de vleugel af te zakken en sluit je deur niet meer goed af. Zo krijg je op de duur water en tocht binnen.

Oplossing: Meet hoe breed de spatie is. Is de spatie overal dezelfde? Zelf kun je niet veel doen, maar onze helden kunnen de spatie wegwerken door het glas te herkaleren.

Probleem: er schort iets aan mijn slot of klink

In de hoofdslotkast van je deur zit er bovenaan (dagschieter) en onderaan (nachtschieter) een slotkast. Die zijn met elkaar verbonden, maar bij gebrekkig onderhoud kunnen die verbindingen het laten afweten. De hoofdslotkast is dus gevoelig aan slijtage. Je klink zelf heeft weinig of geen impact, maar kan wél voor slijtage op je deur zorgen.

Oplossing: Zorg voor een regelmatig onderhoud, want je slot wordt frequent gebruikt. Geraak je er zelf niet wijs uit? Haal onze service-helden er dan bij. Wist je trouwens dat we ook servicecontracten aanbieden?

Probleem: mijn deur gaat niet meer open of de cilinder draait mee

Heb je een meerpuntssluiting aan je deur? Misschien schort er dan iets aan de bijslotkasten: het onderdeel van je deur met haken, pinnen en valscharen die de verbinding vormen tussen het kader en de vleugel van je deur. Ook die zijn onderhoudsgevoelig.

Oplossing: Zorg voor een regelmatige smeerbeurt: duw de dagschieter naar binnen en gebruik dan smeermiddel. Zo breng je de binnenkant van je slotkast in topconditie. Kan smeren niet meer baten? Contacteer dan onze helden voor een blinde boring om zo je slot los te maken.

Probleem: mijn deur sluit niet goed af aan de kant van de scharnieren

Staan je deurscharnieren uit de haak of zijn ze geforceerd? Dat is problematisch, want ze zorgen er net voor dat je deur recht open- en dichtgaat.

Oplossing: Misschien zijn je scharnieren niet goed gedimensioneerd en zijn er meer nodig om het gewicht van de deur optimaal te dragen. Denk er ook aan dat ze net zoals andere onderdelen ook een regelmatig onderhoud nodig hebben. Gelukkig is dat voor onze helden een fluitje van een cent.

Probleem: mijn deur schuurt over de grond

Misschien ligt het aan de scharnieren. Of heb je onlangs nieuwe vloer gelegd? Of een epoxylaag op je bestaande vloer aangebracht? Als je een nieuwe vloer hebt gelegd, is die hoger geworden en hangt de deur misschien niet hoog genoeg meer.

Oplossing: Gelukkig kunnen onze helden je scharnieren enkele millimeters ophogen met ophoogringen. Zo komt je deur ook weer wat hoger te staan. Let wel: bij oudere scharnieren is die mogelijkheid er vaak niet omdat er sowieso minder afstelmogelijkheden zijn.Weet dus dat er voor elk deurprobleem altijd en overal wel een held van Windocare voor je klaarstaat als je ’t zelf niet meer ziet.

Meer blogposts:

jaaroverzicht 2023

Jaaroverzicht 2023

Naar jaarlijkse traditie blikken we graag nog eens terug op het afgelopen jaar in ons jaaroverzicht. We hebben het over onze ambities, maar ook over onze moeilijkheden en groeipijnen.
Verder lezen
Windocare technieker

Veiligheid bij Windocare: wat doen we voor onze servicehelden en voor jou?

Veiligheid is een bepalende factor in ál onze interventies: of het nu voor (schuif)ramen, deuren, rolluiken, screens of vliegenramen is.
Verder lezen
herstellen raambeslag

Eerste hulp bij grote raamtroubles

Valt je raam bijna op jou? Geeft je klink geen centimeter meer mee? Of draait je raamkruk helemaal zot? Dàt klinkt als grote raamtroubles.
Verder lezen

Haal een service-held in huis
Een professionele oplossing voor je buitenschrijnwerk?
Meld ons snel en makkelijk je probleem via ons online schadeformulier.
Binnen 48 uur ontvang je professioneel advies mét een prijsindicatie.

Maak een afspraak
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram