Contacteer ons
Contacteer ons
ramen

Kiepraam sluit niet meer

Contacteer ons

Wat is een kiepraam?

Een kiepraam is een raam dat niet alleen gewoon opendraait, maar ook op een verluchtingsstand kan. Gaat je kiepraam niet meer vlot open? Je kiepraam sluit niet meer? Blokkeert je kiepraam? Dan is het waarschijnlijk kapot. Gelukkig kunnen wij je kiepraam herstellen.

Wat kan er mislopen met mijn draai-kiepramen?

Van alles! Misschien is er iets mis met het vergrendelingsmechanisme of de kiepblokkering waardoor je raam niet in de kiepstand blijft staan. Of misschien zit de raamkruk los. Het draai-kiepmechanisme kan ook vastzitten door gebrek aan smering en grondige schoonmaak. Uiteraard is slijtage ook een veelvoorkomend euvel. Ramen in de slaapkamers en keuken zetten we nu eenmaal vaak op kiep. Daarnaast wordt het mechanisme bij draai-kiepschuiframen ook niet altijd correct gebruikt. Eén verkeerd manoeuvre kan dus al tot problemen leiden.

Help, mijn (draai)kiepraam sluit niet meer

Je raam sluit niet goed af? Gelukkig staan de service-helden van Windocare paraat om een diagnose te stellen en je draai-kiepraam te repareren. Daarvoor komen ze ter plaatse voor een grondige analyse en een correcte technische afstelling. Heel vaak kunnen ze de defecte onderdelen herstellen of vervangen. Meer weten over onze service?? Lees dan meer over de service die we aanbieden in onze servicecontracten.

Welk onderhoud heeft een kiepraam nodig?

Een goed preventief onderhoud kan veel (kiep)miserie voorkomen. Het is belangrijk dat niet alleen de zichtbare delen een smeerbeurt krijgen, maar ook de bovenkant van het raamprofiel en de draai-kiepelementen. Bij gebrek daaraan kan het mechanisme op de duur ook gewoon afbreken. Ook een grondige schoonmaak is broodnodig. Vuil zoals fijnstof, zand, pollen … zet zich namelijk vast op de raamkruk, de scharnieren en de rails, waardoor je raam op de duur niet meer soepel kan kiepen. Gelukkig hebben we daar bij Windocare de perfecte producten voor.

Hoe kan je een kiepraam eventueel zelf herstellen?

Zelf een draai-kiepraam repareren, is best complex. Beperk je daarom tot het onderhoud en geef de scharnieren een grondige smeerbeurt met een siliconenspray. Raadpleeg indien nodig ook de garantie van je ramen. Zakt de moed je al in de schoenen? Laat het dan over aan onze experten, die ook over het juiste gereedschap beschikken.

Maak hier een afspraak om je kiepraam te laten repareren

Interessante blogs

schuifdeur-schuifraam

Help! Mijn schuifraam gaat niet open of dicht

In deze blog vind je tips en tricks die je kunt toepassen voordat onze helden op schuifraaminterventie komen.
Verder lezen
zonwering screens voor raam

SOS-screen: mijn screens begeven het. Wat kan ik zelf doen?

Screens zijn de laatste jaren echt een trend. Denk maar aan nieuwbouwwoningen met grote, grotere, grootste glaspartijen die je binnenruimtes doen baden in zonlicht.
Verder lezen
Onze servicehelden

WindocarePro: Windocare voor de professional

Ben jij een producent van profielen, een installateur van ramen en deuren en/of heb je een showroom? Lees dan zeker verder!
Verder lezen

Onze diensten

Een professionele oplossing voor je buitenschrijnwerk?
Meld ons snel en makkelijk je probleem via ons online schadeformulier.
Binnen 48 uur ontvang je professioneel advies mét een prijsindicatie.

Contacteer ons
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram