Contacteer ons
Contacteer ons
ramen

Raam sluit niet meer

Contacteer ons

Hoe komt het dat mijn slot kapotgaat?

Sluiten je ramen niet goed? Is de sluiting van je raam kapot? Of schort er nog iets anders? We verwaarlozen de sloten van onze ramen vaak omdat we het gewoonweg vergeten. Nochtans slijten ze gemakkelijk door veelvuldig gebruik. Een slot kan kapotgaan door gebrek aan smering én omdat we het vergeten schoon te maken. Tijd om er een professional bij te halen.

Windocare to the rescue

Sluit je raam niet meer goed (af) of is het slot van je draai-kiepraam kapot? Dan ben je bij de service-helden van Windocare aan het goede adres. Wij hebben namelijk alle ervaring met het onderhouden, controleren, herstellen en vervangen van raamsloten en slotmechanismes. Uiteraard kunnen we ook de nodige technische afstellingen doen of gewoon een nieuw slot steken.

Ik vraag een offerte aan om mijn slot te repareren

Bovendien brengen onze helden hun eigen smeermiddel mee, de WindoLube. Wil je voorkomen dat je in de problemen geraakt? Wil je het smeren van de onderdelen uit handen geven? Neem dan eens een kijkje in onze servicecontracten.

Hoe voorkom je dat het slot van je raam stukgaat?

Door het te smeren en te reinigen! Reinig je slot en de omliggende delen grondig. Daarna smeer je het slot met een siliconenspray, zoals WD40 of met onze WindoLube. Breng een beetje smeermiddel aan zodat je slot weer soepel draait zoals vanouds.

Kan ik het slot van mijn raam zelf herstellen of vervangen?

Dat is geen eenvoudige klus. Onze service-helden hebben gelukkig wel wat tips en tricks: controleer bijvoorbeeld eens je sleutel. Is die versleten of beschadigd? Dan kan die het slotmechanisme beschadigen. Controleer ook de positie van je raam wanneer je het op slot wil doen: is het wel goed dicht? Tot slot kun je ook de garantietermijn van je raamsloten nakijken. Gewoonlijk krijg je 2 jaar garantie op je sloten.

Denk aan je veiligheid

Als je raam niet meer goed sluit, zorg dan vooral voor je veiligheid door je raam te blokkeren. Bij een schuifraam kun je een balk of bezemsteel tussen de muur en de vleugel van je schuifraam leggen. Windocare kan een nieuw slot plaatsen voor een betere inbraakbeveiliging. Alle sloten zijn mogelijk: cilindersloten, meerpuntssloten, veiligheidssloten …

Interessante blogs

schuifdeur-schuifraam

Help! Mijn schuifraam gaat niet open of dicht

In deze blog vind je tips en tricks die je kunt toepassen voordat onze helden op schuifraaminterventie komen.
Verder lezen
zonwering screens voor raam

SOS-screen: mijn screens begeven het. Wat kan ik zelf doen?

Screens zijn de laatste jaren echt een trend. Denk maar aan nieuwbouwwoningen met grote, grotere, grootste glaspartijen die je binnenruimtes doen baden in zonlicht.
Verder lezen
Onze servicehelden

WindocarePro: Windocare voor de professional

Ben jij een producent van profielen, een installateur van ramen en deuren en/of heb je een showroom? Lees dan zeker verder!
Verder lezen

Onze diensten

Een professionele oplossing voor je buitenschrijnwerk?
Meld ons snel en makkelijk je probleem via ons online schadeformulier.
Binnen 48 uur ontvang je professioneel advies mét een prijsindicatie.

Contacteer ons
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram