Contacteer ons
Contacteer ons

Schuiframen herstellen

Onze servicehelden

Je schuiframen laten herstellen? Een team service-helden staat voor je klaar!

Schuiframen zijn niet zomaar ramen. Door hun andere opbouw zijn ze best complex. En daardoor kunnen ze andere zorgen met zich meebrengen.. Omdat we ze ‘s zomers bijna dagelijks open- en dichtschuiven, is het niet verwonderlijk dat er af en toe wat schade of slijtage ontstaat. Heb je kleine bengels in huis rondlopen? Dan is een krasje in het raam zo gemaakt. Schuift je raam niet meer vlotjes of zit je met een lekkend raam? Elke dag voluit leven, betekent ook dat er af en toe iets stukgaat.

Merk je een probleem op bij een van je schuiframen? Twijfel dan niet om de service-helden van Windocare in te schakelen. Ze hebben heel wat ervaring op de teller en weten van aanpakken. Een schuifraam dat hapert, gebroken glas, een slot wat moeilijk open gaat of nog iets anders? Onze service-helden herstellen je schuifraamschade in no time.

mijn schuiframen herstellen
Onze servicehelden
Voor een goede smering spuit je de rail van je schuifraam best nooit in met WD40 of een siliconenspray, maar met een droogsmeermiddel. Daarin zitten microscopische bolletjes die het vuil afstoten. Siliconen zijn vettig en trekken het stof dan weer aan. Een siliconenspray en WD40 gebruik je eerder voor sloten.

Meest voorkomende problemen met schuiframen

Hieronder vind je een overzicht van de typische schuifraamschade waarvoor onze service-helden worden gecontacteerd.

Gebroken raam

Gebroken ramen zijn een van onze meest behandelde problemen. De oorzaken zijn uiteenlopend. Een klassieke, mechanische breuk ontstaat per ongeluk: een voorwerp of persoon raakt het raam hard waardoor een breuk of barst in het oppervlak ontstaat. Is dat niet het geval? Dan heb je misschien te maken met een thermische breuk. Bij dat type breuk is een temperatuursverandering de boosdoener. Voor beide problemen helpen onze service-helden je uit de nood.

Vocht op of tussen je schuifraam

Condens op je schuiframen is niet meteen een symptoom van schade. Bij sterk geïsoleerde schuiframen zie je soms vochtparels hangen langs de buitenkant. Dat is volkomen onschadelijk en wijst enkel op de stevige, isolerende werking van het glas. Vocht langs de binnenkant wijst dan weer op slechte ventilatie. Voldoende verluchten kan dan al wonderen doen. Een echt probleem heb je pas wanneer er vocht tússen je schuiframen zit, bij dubbele of driedubbele beglazing bijvoorbeeld. Je hebt dan te kampen met een lekkend schuifraam, wat betekent dat de ruimte tussen de beglazing niet luchtdicht is. Wij komen het met alle plezier voor je herstellen!

Lekkend raam

Komt er water binnen via je raam? Dat kan te wijten zijn aan een constructiefout of een verstopping van de afwateringsgaatjes in het kader van je raam. Daar stapelt vuil zich snel op, waardoor het water niet meer kan ontsnappen. Meestal zijn beide problemen snel te ontdekken en met de nodige kunst te herstellen.

Klemmend raam of problemen met het slot

Wanneer je geconfronteerd wordt met een klemmend raam of een haperend slot, staan onze service-helden je graag bij. Meestal hebben die problemen te maken met een verkeerde afstelling van het raam of een slecht onderhouden slot. Beide zijn gelukkig zo gefixt!

De wieltjes rollen niet vlot meer

Hoe properder de rail en de wieltjes, hoe beter voor je schuifraam. Want ook zand, fijnstof en vuil zetten zich daarop vast. Daardoor rollen de kwetsbare wielen niet meer zo vlotjes en schuurt je schuifraam over het profiel. Maar ook de rail zelf kan verslijten. Maar hé, onze service-helden pakken al die problemen aan.

Het schuifraam gaat niet meer goed dicht

Afgesleten wielen zijn vaak de boosdoeners. Ook het grote gewicht van het schuifraam kan de wielen stevig onder druk zetten. Gelukkig weten onze service-helden van wanten.

Het hefschuifraam blokkeert

Het mechanisme of de stangbediening van een hefschuifraam kan uiteraard ook stukgaan. Maar no worries, ook bij hefschuiframen staan onze service-helden voor je klaar.

Het draai-kiepschuifraam doet het niet meer

Het is dan ook een servicegevoelig type schuifraam. Het ondergaat vaak verkeerde manoeuvres, wat alles kan ontregelen of het mechanisme zelfs kan doen afbreken. Ook een slecht onderhoud kan stokken in de wielen én de rails steken. En de loopwagens krijgen ook heel wat gewicht en beweging te verduren. Maar geen zorgen, onze service-helden kunnen al het beslag vervangen.

Maak een afspraak

Wat zeggen onze klanten

4 op 5 sterren
alles verliep vlot en vriendelijk, geen opmerking over de interventie
Meer lezen
Verhaeghe Steven via Trustpilot
Meer reviews

In 5 stappen naar een professionele herstelling van je schuiframen

Je bent gewaarschuwd. Half werk, daar beginnen we niet aan. Verwacht een efficiënte aanpak vanaf ons eerste contact. Want onze service-helden, dat zijn mannen met plannen. En dit is hun plan van aanpak.
01

Meld je probleem snel en makkelijk via ons online help-form.

Dat geeft onze experts de nodige info en details voor een professionele analyse van de situatie.

02

Binnen de 48 uur (zet er je klok op gelijk) ontvang je van ons professioneel advies met een bijpassend prijsvoorstel.

Helder, duidelijk, transparant. Toch nog vragen? Onze helden staan via ons direct e-mailadres help@windocare.be voor je paraat.


03

Na jouw bevestiging plannen we een afspraak in.

Hou rekening met een wachttijd van 2-3 weken (het leven van een service-held is druk-druk-druk). Reserveer dus asap je interventie. Zijn we eerder bij je in de buurt, dan proberen we een afspraak tussendoor in te plannen. Want ja, flexibiliteit is ook een superkracht.


04

Onze service-held komt bij je langs.

Helemaal voorbereid en up-to-date met je situatie, zodat hij efficiënt aan de slag kan. In meer dan 80% van de gevallen volstaat 1 interventie. Die andere 20% is louter te wijten aan specifieke onderdelen die enkel op bestelling bij onze partners/leveranciers beschikbaar zijn.


05

Voor een nog vlottere interventie:

Geef zeker de afmetingen van je schuifraam mee. De hoogte, de breedte, maar ook de dikte (enkel, dubbel of driedubbel glas). Weet je niet welk soort glas je hebt? Doe dan de test met de aansteker: hou een aansteker bij het glas. Zie je 3 tot 4 vlammetjes? Dan heb je driedubbel glas. Zie je er maar 2? Dan heb je dubbel glas.


Haal een held in huis

Veelgestelde vragen over schuiframen

Daar kunnen we kort en bondig op antwoorden: ja! Alles wat kan bewegen aan een schuifraam, kan kapotgaan. En dat is heel wat: klinken, scharnieren, het beslag …

Ja. Zowel houten, als aluminium en pvc-schuiframen, draai-kiepschuiframen als hefschuiframen zijn welkom bij ons. Bij oudere (vanaf 25 jaar) houten schuiframen is een jarenlang goed onderhoud wel een vereiste. Zijn de schuiframen kromgetrokken? Onze service-helden kunnen helaas niet toveren. De afstelmogelijkheden zijn bij houten schuiframen dan ook eerder beperkt.

Ja, maar we beperken ons tot het beslag. We doen dus enkel een mechanisch onderhoud, geen esthetisch onderhoud (we schilderen, schuren of oliën dus niet). Onze service-helden gaan uitdagingen niet uit de weg en kunnen ook het koperen beslag herstellen. Op voorwaarde dat we de vervangstukken nog kunnen vinden. Zo niet moeten we het beslag volledig vervangen.

Ja! Glas kan al eens stukgaan. De enige oplossing daarvoor is vervanging. Onze service-helden komen ter plaatse hun diagnose stellen. Ze meten de precieze dikte van het glas, de kleur (glas is transparant, maar de coating kan blauw, zilver of grijs zijn), de juiste afstandshouder en eventuele kruisverdelingen (de latjes op of in het glas). Met die info vragen we een correcte prijs aan bij diverse glasproducenten en komen we alles netjes vervangen

Zit je in schuifraamnood? Wij hebben dé professionele oplossing voor je schuiframen.
Meld ons snel en makkelijk je probleem via ons online schadeformulier.
Binnen de 48 uur ontvang je professioneel advies mét een prijsindicatie.

Contacteer ons
crossmenuquestion-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram