Contacteer ons
Contacteer ons

Rolluiken herstellen

Onze servicehelden

Je rolluiken herstellen? Laat het over aan de professionals van Windocare.

Je rolluiken zijn waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij het woord “thuis”. En toch maken ze ons dagelijks leven in huis een pak aangenamer. We gebruiken ze ‘s avonds, om ruimtes licht- en geluidsdicht te maken en zo te genieten van een optimale nachtrust. Ze vormen dan wel geen écht onderdeel van ons interieur, ze dragen wel bij aan een aangenamere nachtrust, betere isolatie en zo ook een hogere levenskwaliteit.

Alhoewel rolluiken uit stevig materiaal vervaardigd zijn, is het niet verwonderlijk dat er na een tijd gebruikssporen ontstaan. Ze hebben wel een levensduur van ongeveer 15 jaar, maar alles hangt ervan af hoe intensief je de rolluiken gebruikt, hoe goed ze onderhouden zijn en welke kwaliteit ze hebben. En als herstellen niet meer kan baten, is het tijd voor een nieuw rolluik.

Bij elektrische rolluiken kan een defecte motor of elektrische bediening (afstandsbediening) het probleem zijn. Als het gaat over gewone, manuele rolluiken, doen de meeste problemen zich voor bij het rolluiklint: dat scheurt of raakt verstrengeld. Daarnaast zijn de ophangveren ook gevoelig voor slijtage.

Kiezen voor een nieuw rolluik is ook in deze moeilijke tijden met torenhoge energieprijzen een verstandige keuze. Met rolluiken kun je een hoge isolatienorm bereiken. In de winter blijft de warmte binnen en in de zomer blijft het binnen fris. Bovendien raden we je aan om bij oudere woningen je rolluiken te vervangen en zelfs extra te isoleren. Een win-win voor je energiefactuur.

Gelukkig hoef je in al die gevallen niet zelf je rolluik te repareren. De service-helden van Windocare doen het met veel plezier én de nodige zorg voor jou. Onze professionals herstellen rolluiken groot en klein. Laat ons weten wat het probleem is en we komen ze snel mogelijk ter plaatse om een kijkje te nemen.

mijn rolluiken herstellen
Onze servicehelden
Gaat het stormen? Spaar dan je rolluik en laat het omhoog. De kans is namelijk groter dat je rolluik het zal begeven onder de hevige windstoten dan je glas. Dat is sowieso sterker.

Meest voorkomende problemen met rolluiken

Hieronder vind je een overzicht van de typische rolluikissues waarvoor onze service-helden worden gecontacteerd.

Mijn rolluik gaat niet meer open of dicht

Gaat je rolluik niet meer open of dicht? Dat kan gebeuren. Bij elektrische rolluiken is dit type storing vaak te wijten aan een motordefect. In het geval van manuele rolluiken is het probleem meestal te herleiden tot het oprolsysteem, de bandopwinder of een gescheurde ophangveer. Onze service-helden weten gelukkig hoe ze dit het beste aanpakken.

Mijn rolluiklint is gescheurd of stuk

Het lint van je rolluik ziet af. Ten eerste draagt het dag in dag uit het gewicht van je luik, maar daarnaast tasten weersomstandigheden het ook aan. Daarbovenop komt nog eens de ouderdomsslijtage. Het zal je dan ook niet verwonderen dat een gescheurd rolluiklint een van onze meest voorkomende problemen is. Vervelend, maar wel vrij vlot te vervangen of herstellen!

Er zijn problemen met de motor van mijn elektrisch rolluik

De elektrische bediening die dagelijks gebruikt wordt, slijt. Dat en eventuele stormschade kunnen ervoor zorgen dat de motor van je rolluik niet meer naar behoren werkt. In sommige gevallen moet de motor dan vervangen worden, maar soms kan een kleine herstelling ook al wonderen doen. Laat het vooral over aan onze service-helden. Met de nodige zorg en expertise ontfermen ze zich over jouw rolluik. Zij zijn jouw specialist!

Mijn rolluik zit niet meer correct in de geleiders

Het Belgische klimaat is niet altijd mild. Als je rolluik maar gedeeltelijk naar beneden is gelaten, bestaat de kans dat die bij een stevige windhoos uit de geleiders geblazen wordt. Daardoor komt je rolluik vast te zitten, zijn de lamellen ingedeukt of is het hele rolluikblad stuk. Raadpleeg in die gevallen zeker onze service-helden.

Maak een afspraak

Wat zeggen onze klanten

4 op 5 sterren
Vlot contact met deze firma. Technieker die langskwam was vriendelijk en deed correct nazicht van de geplaatste deuren en ramen. Alleen merken we sinds kort op dat de deur sleept en niet meer vlot in het slot valt. We hebben opnieuw contact opgenomen om dit te laten nakijken.
Meer lezen
David D. via Trustpilot
5 op 5 sterren
Snelle en efficiënte check van ramen en correctie van 1 defecte sluiting
Meer lezen
JFD via Trustpilot
4 op 5 sterren
De herstelling van de rolluik is zeer goed uitgevoerd. Er werd een nieuwe motor in geplaatst. Het kastje van de afstandsbediening was niet helemaal correct ingesteld. Maar heb dit zelf opgelost. Het was een vriendelijke en snelle bediening.
Meer lezen
Stokmans. Edegem via Trustpilot
Meer reviews

In 5 stappen naar een professionele herstelling van je rolluiken

Je bent gewaarschuwd. Half werk, daar beginnen we niet aan. Verwacht een efficiënte aanpak vanaf ons eerste contact. Want onze service-helden, dat zijn mannen met plannen. En dit is hun plan van aanpak.
01

Meld je probleem snel en makkelijk via ons online help-form.

Dat geeft onze experts de nodige info en details voor een professionele analyse van de situatie.

02

Binnen de 48 uur (zet er je klok op gelijk) ontvang je van ons professioneel advies met een bijpassend prijsvoorstel.

Helder, duidelijk, transparant. Toch nog vragen? Contacteer ons via ons e-mailadres help@windocare.be.


03

Na jouw bevestiging plannen we een afspraak in.

Hou rekening met een wachttijd van 2-3 weken (het leven van een service-held is druk-druk-druk). Reserveer dus asap je interventie. Zijn we eerder bij je in de buurt, dan proberen we een afspraak tussendoor in te plannen. Want ja, flexibiliteit is ook een superkracht.


04

Onze service-held komt bij je langs.

Helemaal voorbereid en up-to-date met je situatie, zodat hij efficiënt aan de slag kan. In meer dan 80% van de gevallen volstaat 1 interventie. Die andere 20% is louter te wijten aan specifieke onderdelen die enkel op bestelling bij onze partners/leveranciers beschikbaar zijn.


05

Voor een nog vlottere interventie:

Ook wij passen het anderhalvemeterbeleid toe. Is je rolluik groter dan anderhalve meter? Dan moeten we twee of meer service-helden op pad sturen. Ook de hoogte (op welke verdieping zit je rolluik?) en de bereikbaarheid spelen een rol (is het rolluik toegankelijk aan binnen- of buitenkant?). Al die informatie is dus cruciaal voor ons. Laat het ons daarom altijd weten bij je serviceaanvraag.


Haal een held in huis

Veelgestelde vragen over rolluiken

Een stoffen lint dat veel wordt gebruikt en regelmatig over metaal schuurt kan op termijn verduren. Die slijtage verergert snel als het lint niet correct is afgesteld of op een foute manier in de rolluikkast rolt. Het rolluiklint regelmatig correct afstellen is de boodschap. Is het lint gescheurd, dan is vervanging de enige optie. We vervangen het zelfs mét garantie. Ook voor andere onderdelen van rolluiken kun je bij ons terecht.

Ja, zowel manuele als elektrische rolluiken nemen we graag onder handen. Ontdek hier op onze blog welke types rolluiken er allemaal bestaan.

Ook rolluikbladen herstellen we met plezier. Soms kunnen we ook de afzonderlijke lamellen herstellen. Dat kan alleen als er geen kleurverschil ontstaat tussen de oude en de nieuwe lamellen. Anders is het beter om het volledige rolluikblad te vervangen.

Ook dat doen we. Een rolluik wordt bevestigd rond een as, dikwijls met metalen veren die in de as worden geklikt. Door regelmatig gebruik kunnen die veren slijten, loskomen of zelfs breken. Logisch dat je rolluik dan niet meer naar boven of beneden kan.

Een rolluikmotor gaat dagelijks (meermaals) op en neer. Zoals aan elk elektrisch apparaat kan er daardoor slijtage optreden. Na een tijd kan de motor gewoon ‘op’ zijn. Maar geen nood. In onze helden-mobiel liggen de meest courante motoren in stock voor een vervanging on the spot.

Ja, dat behoort ook tot de mogelijkheden. Lees hier meer.

Rolluikissues? Schakel onze professionele service-helden in.
Meld ons snel en makkelijk je probleem via ons online schadeformulier.
Binnen de 48 uur ontvang je professioneel advies mét een prijsindicatie.

Contacteer ons
crossmenuquestion-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram