Contacteer ons
Contacteer ons
ramen

Lekkende ramen

Contacteer ons

Hoe herken je een lekkend raam?

Waterdruppels of vochtige plekken aan de onderzijde van je raam, condensatie tussen de ruiten, afbladderende verf, schimmelvorming, beschadigde afdichtingen of koude tocht? Dit zijn allemaal signalen die kunnen wijzen op waterinfiltratie langs je raam: Het is nooit gezond om water binnen te krijgen, want ze veroorzaken schade aan je woonst. Neem waterinsijpeling aan de onderzijde van je raam of aan de binnenkant van je raam dus altijd au sérieux.

Ik voorkom erger en schakel Windocare in

Welke gevolgen hebben lekkende ramen?

Lekkende ramen kunnen heel wat schade berokkenen. Je raamkozijnen kunnen beschadigd geraken, want het hout kan uitzetten, kromtrekken en zelfs rotten. Ook het glas zelf blijft niet gespaard: water kan vlekken en kalkaanslag veroorzaken. Uiteraard kunnen ook je bepleistering, verf, behang of interieur schade oplopen en kan er schimmel ontstaan. Ook andere langetermijngevolgen zijn niet te onderschatten: waterinsijpeling zorgt voor energieverlies, gezondheidsrisico’s én kan je woning structureel aantasten. Zit er water op de binnenkant van je ramen? Wacht niet langer en contacteer Windocare nu.

Hoe vermijd ik dat er water binnenkomt via het raam?

Uiteraard kun je zelf al een aantal elementen checken. Begin altijd bij de rubberen afdichting, de naden en de voegen. Zie je scheuren of openingen? Dat is een eerste red flag. Controleer ook zeker of de afwateringsgaatjes niet verstopt zijn en maak ze regelmatig schoon. Vuil zoals zand en bladeren kan zorgen voor verstoppingen. Kijk tot slot na of er geen andere beschadigingen zijn. Iets opgemerkt, maar geen idee hoe je het herstelt? Geen nood, de service-helden van Windocare weten altijd raad met lekkages aan je venster. Ze kunnen zorgen voor een nieuwe afdichting, de nodige technische afstellingen en herstellen de schade.

Laat een raam waar water doorheen komt altijd herstellen of vervangen door onze service-helden.

Hoe een lek aan het raam herstellen?

Lekkende ramen herstellen, vergt heel wat technische kennis en ervaring. Je laat het dus best over aan de specialisten van Windocare.

Je kunt hun interventie wel voorbereiden: 

  1. Identificeer de bron van het lek. Heb je daar hulp bij nodig? Schakel dan onze service-helden meteen in voor een diagnose.
  2. Plaats een tijdelijke bescherming zoals emmers of handdoeken aan de plaats waar het raam lekt.
  3. Reinig en droog de natte zone. Zo zal de afdichting die de service-helden plaatsen beter aanhechten.

Interessante blogs

schuifdeur-schuifraam

Help! Mijn schuifraam gaat niet open of dicht

In deze blog vind je tips en tricks die je kunt toepassen voordat onze helden op schuifraaminterventie komen.
Verder lezen
zonwering screens voor raam

SOS-screen: mijn screens begeven het. Wat kan ik zelf doen?

Screens zijn de laatste jaren echt een trend. Denk maar aan nieuwbouwwoningen met grote, grotere, grootste glaspartijen die je binnenruimtes doen baden in zonlicht.
Verder lezen
Onze servicehelden

WindocarePro: Windocare voor de professional

Ben jij een producent van profielen, een installateur van ramen en deuren en/of heb je een showroom? Lees dan zeker verder!
Verder lezen

Onze diensten

Een professionele oplossing voor je buitenschrijnwerk?
Meld ons snel en makkelijk je probleem via ons online schadeformulier.
Binnen 48 uur ontvang je professioneel advies mét een prijsindicatie.

Contacteer ons
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram