Contacteer ons
Contacteer ons
ARTIKEL

Zelf vliegendeuren of (schuif)vliegenramen herstellen

Laatst gewijzigd: 13 mei 2022
Condens op raam

Ben je een handige harry? Onze service-helden leggen je graag uit hoe je je vliegendeur of (schuif)vliegenraam zelf kunt herstellen.

Welk type gaas gebruik ik?

Voor je aan deze karwei begint, raden we je aan om na te gaan welk type gaas je precies nodig hebt. Zo kun je je optimaal voorbereiden en weet je wat je online of in de doe-het-zelfzaak moet aanschaffen.

Er bestaat namelijk meer dan één type gaas. En meer nog: heb je gaas nodig dat goed bestand is tegen je huisdier dat er graag doorheen trapt? Of een gaas dat kinderhandjes goed de baas kan? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Er bestaan drie types gaas:

  1. Standaardgaas: dit is het meestvoorkomende type gaas. Het heeft een lichtgrijze kleur.
  2. Clear view-gaas: dit type gaas is zwart en zorgt voor - zoals de naam het zegt - een betere zichtbaarheid van binnen naar buiten.
  3. Petscreen: dit is een extra dik gaas dat huisdierbestendig is en tegelijk ook kindvriendelijk. 

Nog meer weten? Check dan deze blog.

Stappenplan:

  • Meet goed af hoeveel gaas je nodig hebt en schaf het juiste type gaas aan (in je doe-het-zelfzaak of online).
  • Trek het rubber helemaal los.
  • Maak het gaas los.
  • Rol het nieuwe gaas netjes af en plaats het erin. 
  • Bevestig de rubber opnieuw. Opgelet: dat is millimeterwerk! Zorg ervoor dat je geen overschot hebt. Heb je toch overschot? Knip dan het te veel af.
Rubber vliegengaas bevestigen

Tip van de service-held: een goede maatvoering van het vliegenraam is belangrijk. Als je de vleugel van het raam opent, moet het gat helemaal afgedekt zijn met gaas. Controleer dus zeker of het vliegenraam goed is geplaatst en er geen spleten langs de zijkanten zitten. 

Zakt de moed je toch in de schoenen? Geen nood, onze service-helden zijn dat millimeterwerk gewoon. Zij zorgen ervoor dat je gaas weer strak gespannen staat. Goed voor een levensduur van 10 jaar!

Meer blogposts:

Vliegenraam schuifdeur

Hou de beestjes buiten: dit moet je weten over vliegenramen

De lente is weer in het land. We halen graag de frisse lucht binnen nu. En goed verluchten hoort daar ook bij. Maar vliegen, muggen en wespen houden we liever wél buiten. Een goed werkende vliegendeur of vliegenraam is dus cruciaal.
Verder lezen
Rolluiklint herstellen

Mijn rolluiklint is kapot, wat nu?

Heb je rolluiken? Dan weet je vast dat er rolluikissues kunnen opduiken. Wees gerust, je bent niet de enige. Je vraagt je wellicht ook af of je nu je rolluiklint moet laten herstellen, vervangen of je best ineens overschakelt op een elektrisch rolluik.
Verder lezen
deur

Deuren: er kan veel mee gebeuren

Deuren bestaan werkelijk in alle geuren en kleuren. Je kunt het je niet inbeelden op welke plaatsen we allemaal deuren gebruiken en nodig hebben. In ons huis, maar ook buitenshuis. Denk maar aan je voordeur, je achterdeur of misschien wel de deur van je tuinhuis. Maar er kan ook veel mee gebeuren!
Verder lezen

Haal een service-held in huis
Een professionele oplossing voor je buitenschrijnwerk?
Meld ons snel en makkelijk je probleem via ons online schadeformulier.
Binnen 48 uur ontvang je professioneel advies mét een prijsindicatie.

Maak een afspraak
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram