Contacteer ons
Contacteer ons
Sloten herstellen
Onze servicehelden

De slotenmakers van Windocare staan voor je klaar.

Er is werkelijk niks zo vervelend als een slot dat niet naar behoren functioneert. Maar hoe komt het eigenlijk dat sloten vast komen te zitten en wat doe je eraan? De service-helden van Windocare bieden je een antwoord op die vragen en lossen het probleem graag voor je op.

Uit welke onderdelen bestaat een slot? 

Om te weten welke problemen er zich kunnen voordoen met je slot, is het relevant om te weten hoe het mechanisme werkt. Een beknopte uitleg: 

Ieder slot heeft een dag- en een nachtschoot. De dagschoot is het driehoekvormige stukje dat letterlijk in en uit de deur schiet bij het bewegen van de klink. Het zorgt ervoor dat je deur sluit wanneer de klinkt gelost wordt. 

Onder de dagschoot situeert zich de nachtschoot. Dat is het rechthoekige stuk dat nodig is om je deur effectief te sluiten met een sleutel. Inmiddels hebben de meeste deuren meer dan één nachtschoot. Vaak zijn het er drie of vijf, vandaar ook de verwijzing naar respectievelijk een driepuntsslot en vijfpuntsslot.

Tip: zo smeer je een slot

Sloten smeren is een fluitje van een cent én zorgt ervoor dat het langer meegaat. Zo ga je aan de slag:

Spuit gedurende twee à drie seconden wat smeermiddel in de de daarvoor voorziene ingangen of in de openingen van de schieters. Via deze weg kan de stof het inwendige mechanisme bereiken en zorgt het ervoor dat de onderdelen weer vlot over elkaar heen kunnen bewegen. Laat het mechanisme vervolgens direct werken door vijf a tien keer de deur te openen en sluiten. Daarna loopt alles weer gesmeerd! 

Help mijn slot doet het niet!

Jezelf buitengesloten

Wanneer mensen denken aan een defect slot, denken ze vaak aan zichzelf buitensluiten. Dat kan uiteraard gebeuren en het is uitermate vervelend. Gelukkig is dit probleem meestal snel verholpen, zonder schade aan te richten bij het slot. In de meeste gevallen is de persoon die zichzelf heeft buitengesloten, de sleutel simpelweg binnen vergeten. De nachtschoot is dus niet in het slot gedraaid. Meestal kan een snelslotenmaker aan de hand van een plastieken kaart de dagschieter aan de kant schuiven om zo de doorgang weer vrij te maken. 

Afhangende deur

Zelfs wanneer je jouw slot goed onderhoudt, is er natuurlijk ook nog de tand des tijds. Omdat we deuren dagelijks openen en sluiten, beginnen ze na een tijdje soms af te hangen. Dan hangen ze (licht) scheef in het kader, waardoor het slot niet meer mooi recht staat. In dat geval biedt het opnieuw afstellen van de scharnieren de oplossing. 

Slecht onderhouden slot

Sloten zijn net als auto’s, voor een optimale werking dien je ze goed te onderhouden. Bij een slot dat niet of slecht onderhouden wordt, stapelt vuil zich gemakkelijk op in het inwendige mechanisme. Daardoor wordt het steeds moeilijker om het slot te openen, tot er mogelijks een complete blokkade ontstaat. Vermoed je zo’n probleem te hebben bij jouw deur? Schakel de hulp van onze service-helden in. Door middel van krachttechnieken of via het losmaken van de scharnieren, lossen ze het probleem op. Indien de voorgaande oplossingen niet mogelijk zijn, gaan ze een stap verder. Dan kan het zijn dat onze techniekers je slot moeten uitboren om er een nieuw in te zetten.

Problemen met je slot die geen acute actie vereisen? Twijfel niet op de service-helden van Windocare te contacteren. Binnen de 48u kan je een respons verwachten. Indien mogelijk komen we langs binnen de 5 werkdagen en uiteraard doen we steeds ons uiterste best om zo min mogelijk schade te veroorzaken bij het herstellen van je slot.

Contacteer ons
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram