Contacteer ons
Contacteer ons

Sloten herstellen

Onze servicehelden

SOS-slot? De service-helden van Windocare staan voor je klaar.

Er is werkelijk niks zo vervelend als een slot dat niet naar behoren functioneert. Maar hoe komt het eigenlijk dat sloten vast komen te zitten en wat doe je eraan? De service-helden van Windocare bieden je een antwoord op die vragen en lossen het probleem graag voor je op.

Uit welke onderdelen bestaat een slot?

Om te weten welke problemen er zich kunnen voordoen met je slot, is het relevant om te weten hoe het mechanisme werkt. Een beknopte uitleg:

Ieder slot heeft een dag- en een nachtschoot. De dagschoot is het driehoekvormige stukje dat letterlijk in en uit de deur schiet bij het bewegen van de klink. Het zorgt ervoor dat je deur sluit wanneer de klinkt gelost wordt.

Onder de dagschoot situeert zich de nachtschoot. Dat is het rechthoekige stuk dat nodig is om je deur effectief te sluiten met een sleutel. Inmiddels hebben de meeste deuren meer dan één nachtschoot. Vaak zijn het er drie of vijf, vandaar ook de verwijzing naar respectievelijk een driepuntsslot en vijfpuntsslot.

mijn sloten herstellen
Onze servicehelden
Sloten smeren is een fluitje van een cent én zorgt ervoor dat het langer meegaat. Zo ga je aan de slag:
Spuit gedurende twee à drie seconden wat smeermiddel in de daarvoor voorziene ingangen of in de openingen van de schieters. Zo kan de stof het inwendige mechanisme bereiken en zorgt het ervoor dat de onderdelen weer vlot over elkaar heen kunnen bewegen. Laat het mechanisme vervolgens direct werken door vijf à tien keer de deur te openen en sluiten. Daarna loopt alles weer gesmeerd!

Meest voorkomende problemen met sloten

Je slot doet het niet? Hieronder vind je een overzicht van de typische problemen met sloten waarvoor onze service-helden worden gecontacteerd.

Jezelf buitengesloten

Wanneer mensen denken aan een defect slot, denken ze vaak aan zichzelf buitensluiten. Dat kan uiteraard gebeuren en het is uitermate vervelend. Gelukkig is dat probleem meestal snel verholpen, zonder schade aan te richten bij het slot. In de meeste gevallen is de persoon die zichzelf heeft buitengesloten, de sleutel simpelweg binnen vergeten. De nachtschoot is dus niet in het slot gedraaid. Meestal kan een snelslotenmaker aan de hand van een plastieken kaart de dagschieter aan de kant schuiven om zo de doorgang weer vrij te maken.

Afhangende deur

Zelfs wanneer je jouw slot goed onderhoudt, is er natuurlijk ook nog de tand des tijds. Omdat we deuren dagelijks openen en sluiten, beginnen ze na een tijdje soms af te hangen. Dan hangen ze (licht) scheef in het kader, waardoor het slot niet meer mooi recht staat. In dat geval biedt het opnieuw afstellen van de scharnieren de oplossing.

Slecht onderhouden slot

Sloten zijn net als auto’s: voor een optimale werking moet je ze goed onderhouden. Bij een slot dat niet of slecht onderhouden wordt, stapelt vuil zich gemakkelijk op in het inwendige mechanisme. Daardoor wordt het steeds moeilijker om het slot te openen, tot er mogelijks een complete blokkade ontstaat. Vermoed je zo’n probleem te hebben bij jouw deur? Schakel de hulp van onze service-helden in. Door middel van krachttechnieken of door de scharnieren los te maken, lossen ze het probleem op. Lukt dat allemaal niet? Dan gaan ze een stap verder. Misschien moeten onze service-helden je slot uitboren om er een nieuw in te zetten.

Maak een afspraak

Wat zeggen onze klanten

Meer reviews

In 5 stappen naar een professionele herstelling van je sloten

Je bent gewaarschuwd. Half werk, daar beginnen we niet aan. Verwacht een efficiënte aanpak vanaf ons eerste contact. Want onze service-helden, dat zijn mannen met plannen. En dit is hun plan van aanpak.
01

Meld je probleem snel en makkelijk via ons online help-form.

Dat geeft onze experts de nodige info en details voor een professionele analyse van de situatie.

02

Binnen de 48 uur (zet er je klok op gelijk) ontvang je van ons professioneel advies met een bijpassend prijsvoorstel.

Helder, duidelijk, transparant. Toch nog vragen? We staan voor je klaar via ons e-mailadres help@windocare.be.


03

Na jouw bevestiging plannen we een afspraak in.

Hou rekening met een wachttijd van 2-3 weken (het leven van een service-held is druk-druk-druk). Reserveer dus asap je interventie. Zijn we eerder bij je in de buurt, dan proberen we een afspraak tussendoor in te plannen. Want ja, flexibiliteit is ook een superkracht.


04

Onze service-held komt bij je langs.

Helemaal voorbereid en up-to-date met je situatie, zodat hij efficiënt aan de slag kan. In meer dan 80% van de gevallen volstaat 1 interventie. Die andere 20% is louter te wijten aan specifieke onderdelen die enkel op bestelling bij onze partners/leveranciers beschikbaar zijn.


05

Voor een nog vlottere interventie:

Onze service-helden zijn nieuwsgierig. Ze willen altijd graag weten van welk merk je slot is. Disclaimer: dat kun je natuurlijk niet zien bij een deur die niet meer opengaat. Maar geen zorgen: we brengen de meest voorkomende sloten mee voor je. Weet je ook hoe oud het slot is? Laat dat dan ook weten.


Haal een held in huis

Veelgestelde vragen over sloten

Absoluut. Van eenpunts- tot meerpuntssloten, geen enkel slot heeft geheimen voor onze service-helden.

Smering van het slot (met de juiste smeermiddelen!) is vaak niet voldoende om een moeilijk draaiende sleutel terug vlot te laten werken. Ook het meerpuntsslot is dikwijls toe aan een grondige reiniging en/of afstelling. En laat dat nu net iets voor onze service-helden zijn.

SOS slot? Problemen met je slot die geen acute actie vereisen? Twijfel niet om de service-helden van Windocare te contacteren. Binnen de 48 uur kan je een respons verwachten. Indien mogelijk komen we langs binnen de 5 werkdagen.

Contacteer ons
crossmenuquestion-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram