Contacteer ons
Contacteer ons
ARTIKEL

WindoCosmetics: cosmetica voor je ramen en deuren

Laatst gewijzigd: 13 april 2023
Condens op raam

Bij WindoCARE (#whatsinaname) is het geen geheim dat we ook het esthetische van je buitenschrijnwerk belangrijk vinden. Daarom ontwikkelden we cosmetica voor je (schuif)ramen, deuren, rolluiken, screens en vliegenramen. Maar ook voor je garagepoorten, gevelbekleding en zelfs je plantenbakken! Kortom, voor alles wat gelakt is in en rond je woning.

Voorbeeld van de windoconditioner

Heb jij ook last van verkleuring of vervaging van de kleur van je buitenschrijnwerk? Ben je klaar met de gewone allesreiniger die niet doet wat hij moet? Verdienen je ramen, deuren, poorten en gevelbekleding een facelift? Dan heb je onze WindoCosmetics nodig voor een diepgaande reiniging en bescherming die je kleuren weer doen opleven.

Cosmetica voor ramen en deuren. Hoe kom je daarbij?!

Onze servicehelden zeggen het al jaren: we vinden het normaal om onze auto te doen blinken. We gaan er regelmatig mee naar de carwash, waar hij ook een waxbeurt en misschien zelfs een coating krijgt. Maar bij onze arme ramen beperken we ons tot het glas alleen. Dat dat geen goed idee is omdat fijnstof, zand en omgevingsvervuiling heel wat schade kunnen aanrichten aan profielen en het beslag, is intussen ook bekend. Daarom vonden we het bij Windocare hoog tijd om ook ons buitenschrijnwerk te geven wat het verdient: een aangepast gamma van specifieke beschermende en reinigende producten die nét iets meer doen voor het esthetische: onze WindoCosmetics.

Wat zit er in die WindoCosmetics?

Windocare en een aantal fabrikanten staken de koppen bij elkaar en ontwikkelden onze ecologische WindoCosmetics. Ecologisch, want duurzaamheid is key bij ons. Onze shampoo is bovendien niet zomaar een allesreiniger, maar een parabeenvrije dieptereiniger. Parabenen zijn namelijk nefast voor je buitenschrijnwerk, want ze zetten er een “vettig laagje op. Omdat de shampoo parabeenvrij is, zullen je handen na gebruik misschien wat droger aanvoelen. Onze shampoo is geschikt voor hout, pvc en aluminium en beschermt bovendien tegen vervuiling zoals fijnstof.

Onze conditioner zorgt dan weer voor een extra beschermingslaag die de kleur van je buitenschrijnwerk als het ware ‘verzegelt’ en doet glanzen. De kleuren worden weer levendiger en intenser zoals vanouds. Woon je aan de kust? Dan ben je zeker gebaat met onze conditioner+ met een coating die nog voor een langere bescherming zorgt in extremere (weers)omstandigheden. Deze wordt tegen midden 2023 verwacht. Onze conditioner is geschikt voor pvc, aluminium en gelakt staal.

Binnenkort komen we ook op de proppen met onze WindoLube, ons eigen smeermiddel. Ideaal voor je beslag, sloten … Want net zoals bij het schoonmaken van onze auto vinden een regelmatige smering de normaalste zaak van de wereld. Maar bij ons buitenschrijnwerk denken we vaak niet aan die broodnodige smeerbeurten. En ook de WindoLube is niet zomaar een smeermiddel, maar wel eentje met de ideale samenstelling, gebaseerd op onze jarenlange ervaring in het onderhouden van buitenschrijnwerk en op alle problemen waarop we tijdens onze interventies botsten.

En nog in de Windo-pijplijn: ons droogsmeermiddel WindoDryLube. Hiermee blijft je oppervlakte niet vettig en trekt het dus geen stof aan. Ideaal dus voor je schuiframen en voor de perfecte smering van je beslag.

Hoe gebruik ik de WindoCosmetics concreet?

Voor een correcte dieptereiniging werk je volgens deze stappen:

  1. Zet twee emmers water klaar en neem een spons of microvezeldoek.
  2. Voeg twee dopjes van de WindoShampoo toe aan één emmer met water. Meng de shampoo goed met het water.
  3. Maak de vlakken schoon met de shampoo.
  4. Je laat net zoals bij een gewone shampoo het product even inwerken.
  5. Spoel overvloedig met water om de shampoo weg te spoelen.
  6. Daarna breng je de conditioner aan op de vlakken met een katoenen doek die niet pluist (bv. een oude T-shirt). Drenk de katoenen doek goed in het product.
  7. Herhaal deze behandeling om de 4, 6 of 8 maanden (afhankelijk van de sterkte van de blootstelling aan de zon van je buitenschrijnwerk).

Lees de instructies nog eens na op Bol.com.

Iedereen zou WindoCosmetics in huis moeten halen. Zelfs de grote merken van buitenschrijnwerk zijn ervan overtuigd: ze schonken ons hun vertrouwen, want onze WindoCosmetics zijn voortaan verkrijgbaar in hun showrooms. Je haalt ze al in huis voor 29,95 euro per stuk.

Meer blogposts:

Vliegenramen: wanneer laten herstellen of vervangen?

Hoe beslis je nu of je je vliegenramen best laat vervangen of herstellen? In deze blog leggen we uit waarop je moet letten, welke problemen je zoal kunt ondervinden en hoe je die kunt voorkomen.
Verder lezen
windocare en raio

Na de koude komt zonneschijn: Windocare en RAIO, meer dan goeie buren

Windocare en RAIO, da’s één golflengte. Da’s veel gedeelde passies en interesses. Da’s leren van elkaar. Da’s Limburgse warmte. En over die raakvlakken willen we het deze keer hebben.
Verder lezen
Herstelling van buitendeur

Windocare repareert je deuren mechanisch, niet esthetisch!

We vallen met de deur in huis: we doen mechanische herstellingen aan deuren, maar geen esthetische. Maar wat bedoelen we daar nu precies mee? Laat ons beginnen met een duidelijk voorbeeld. Stel je voor. Je brengt een bezoekje achter de schermen aan de werkplaats van je lokale garage. Daar vind je twee profielen: mecaniciens en […]
Verder lezen

Haal een service-held in huis
Een professionele oplossing voor je buitenschrijnwerk?
Meld ons snel en makkelijk je probleem via ons online schadeformulier.
Binnen 48 uur ontvang je professioneel advies mét een prijsindicatie.

Maak een afspraak
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram