Contacteer ons
Contacteer ons
ARTIKEL

Windocare repareert je deuren mechanisch, niet esthetisch!

Laatst gewijzigd: 8 februari 2023
Condens op raam

We vallen met de deur in huis: we doen mechanische herstellingen aan deuren, maar geen esthetische. Maar wat bedoelen we daar nu precies mee?

Laat ons beginnen met een duidelijk voorbeeld. Stel je voor. Je brengt een bezoekje achter de schermen aan de werkplaats van je lokale garage. Daar vind je twee profielen: mecaniciens en carrossiers. Mecaniciens houden zich – zoals hun naam doet vermoeden – bezig met alles wat mechanisch is. Denk maar aan de ophanging van je auto. Carrossiers daarentegen houden zich bezig met de carrosserie: het esthetische aspect van onze auto’s.

Wij bij Windocare hebben vooral mecaniciens (beter bekend als service-helden) in huis. Zij herstellen vooral de mechanische kant van je deuren. De klink, de cilinder, het slot, de tochtafsluiter, de scharnieren … Kortom alle bewegende elementen.

Maar wat zijn deuren volgens Windocare?

Maar first things first. Want wat zijn deuren nu precies volgens Windocare? Wij hanteren deze definities: is het kader rond je deur volledig? Dan spreken we bij Windocare eigenlijk van een raam. Is het kader rond je deur niet volledig (is het met andere woorden een U-kader dat onderaan open is)? Dan beschouwen we dat wel degelijk als een deur. Zo zijn terrasramen voor ons geen terrasdeuren.

Wat bedoelen jullie met mechanische reparaties van deuren?

Mechanische reparaties zijn helemaal ons ding. Dus als je cilinder stroef doet, je slot tegenwringt of je deur moeilijk open- of dichtgaat, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Klemt of tocht je deur? Heb je last van waterinsijpeling? Valt je deur niet meer in het kozijn? Zit het glas in je deur scheef? Dicht je deur niet goed meer af? Is de tochtafsluiter kapot? We kunnen ook dorpels repareren en valdorpels (vallende tochtafsluiters) vervangen. We kunnen ook al deze deurproblemen oplossen.

Eigenlijk moet je uitgaan van deze stelregel: je deuren zouden 30 jaar moeten meegaan, op voorwaarde dat ze een regelmatig onderhoud, reiniging en smering krijgen uiteraard 😉. En het goede nieuws is dat je bij ons altijd terechtkunt voor een vrijblijvende offerte. En voor àlle types deuren: voordeuren, zijdeuren, achterdeuren, terrasdeuren … Maar onthoud: wij repareren mechanisch, niet esthetisch.

Kunnen jullie lichte esthetische schade aan mijn deur repareren?

Het materiaal van je deur kan beschadigd raken. Krassen zijn snel gemaakt bij een verhuis, renovatie of door een inbraak … Gelukkig kunnen we bij Windocare kleine krasjes retoucheren. Maar ze zullen altijd zichtbaar blijven. Net zoals bij je auto dus. Lichte krasjes kun je wegwerken met een lakstift. Maar ze zullen van dichtbij altijd zichtbaar blijven. Als je dat niet wil, moet je voor een nieuwe deur gaan. Denk eraan: we kunnen ze retoucheren, maar niet repareren …

Herstellen jullie ook houten deuren?

Een houten ondergrond wordt vaak gelakt of gebeitst als bescherming tegen waterinsijpeling, slechte weersomstandigheden en beschadiging. Bij een kras in hout is er snel bij zijn onze boodschap. Want anders kan er water insijpelen en kan het hout rotten. Krijgen je houten deuren geen periodiek onderhoud (laklaag)? Dan kun je met houtrot te maken krijgen. En dan is het helaas te laat voor je deur. Je kunt een kras in hout eenvoudig oplossen met wat opschuurwerk en een likje verf, maar zonder onze service-helden dus.

Herstellen jullie ook aluminium deuren?

Aluminium is een moeilijker verhaal. Want aluminium krijgt in de fabriek een poedercoating. Dat is een speciale laktechniek waarbij het poeder ingebakken wordt op het aluminium. Poedercoaten is enkel mogelijk in industriële omstandigheden. En dus niet voor onze service-helden. Met een lakstift kunnen we wel wat retouches aanbrengen.

Herstellen jullie ook pvc-deuren?

Pvc is materiaal dat is behandeld met een folie. Bij beschadiging is dus die folie of sticker beschadigd. Met retouchewerk kun je de folie herstellen, maar meestal moet de folie eraf worden gehaald om een nieuwe te plakken. Dat laten de service-helden van Windocare liever over aan de ‘carrossiers’ in het vak!

Kunnen jullie loskomende folie aan mijn deur herstellen?

Helaas een bekend gegeven in ramen- en deurenwereld: folieproblemen. Problemen met de verlijming ten opzichte van de onderliggende pvc-structuur zijn daar de boosdoener. Uv-stralen tasten de folie aan waardoor de lijm van de folie begint los te laten en zelfs af te breken. Je kunt oudere folie hebben die begint af te brokkelen, die uithardt en afbreekt. Maar je kunt ook folie hebben die opkrult omdat de onderliggende hechtingslaag niet meer goed pakt. De zon is meedogenloos voor folie: ze warmt de folie helemaal op. Helaas kunnen onze service-helden daarin niet veel betekenen. Dat is eerder iets voor foliespecialisten.

Herstellen/onderhouden jullie stalen of houten (pivoterende) binnendeuren?

Aan binnendeuren in staal of hout kunnen onze service-helden helaas weinig doen. De afstelmogelijkheden zijn namelijk beperkt: want vaak zijn de scharnieren gelast bij stalen deuren of vastgeschroefd bij houten deuren. De vloerpomp bij pivoterende deuren kunnen we dan weer wél onder handen nemen.

Kan Windocare deuren renoveren?

Renovaties zijn eerder esthetisch werk, schrijnwerk zelfs. Onze service-helden hebben daarbij de handicap dat ze moeilijk afstelbaar zijn. En hout is een ambacht …

Wat is het meest duurzame materiaal voor deuren?

Zowel hout als aluminium en pvc kun je tegenwoordig als duurzaam bestempelen. Bij hout heb je wel veel meer onderhoud. Aluminium en pvc zijn dan weer onderhoudsvriendelijker. Maar met een goed onderhoud zou je vele jaren moeten kunnen genieten van deuren in alle drie de materialen.

Laat ons daarbij helpen. Neem een service-held van Windocare onder de arm voor àl je mechanische herstellingen.

Meer blogposts:

schuifdeur-schuifraam

Help! Mijn schuifraam gaat niet open of dicht

In deze blog vind je tips en tricks die je kunt toepassen voordat onze helden op schuifraaminterventie komen.
Verder lezen
zonwering screens voor raam

SOS-screen: mijn screens begeven het. Wat kan ik zelf doen?

Screens zijn de laatste jaren echt een trend. Denk maar aan nieuwbouwwoningen met grote, grotere, grootste glaspartijen die je binnenruimtes doen baden in zonlicht.
Verder lezen
Onze servicehelden

WindocarePro: Windocare voor de professional

Ben jij een producent van profielen, een installateur van ramen en deuren en/of heb je een showroom? Lees dan zeker verder!
Verder lezen

Haal een service-held in huis
Een professionele oplossing voor je buitenschrijnwerk?
Meld ons snel en makkelijk je probleem via ons online schadeformulier.
Binnen 48 uur ontvang je professioneel advies mét een prijsindicatie.

Maak een afspraak
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram